अंडे का आलमंड केक / Egg Fondant Cake




                 Flavored Eggless Almond Cake 

Ingredients:

                                                                                             * 125g Maida,
* 500g Cream,
* 300g Butter,
* 20g Condensed Milk,
* 5g Backing Powder,
* 8-10 Almond Chipping,
* Sugar as per taste .

Method:

First of all, whisk together flour, sugar, butter, backing powder all in a vessel and pour this paste in a large round pot of aluminum by applying oil on the paper at the bottom. Then keep in the cooker or oven on low flame for 30 minutes. Then take out the cake and cool it.

Now make three equal pieces in the middle of this cake. Then apply the cream on the bottom piece and keep the other part. Apply cream on it and put the third part on it, apply cream and pack it with cream all around and make the desired icing on top and garnish with almond cuttings.



   लजीज बिना अंडे का आलमंड केक


सामग्री :

* 125 ग्राम मैदा ,
* 500 ग्राम क्रीम ,
* 300 ग्राम मक्खन ,
* 20 ग्राम कंडेंस्ड मिल्क ,
* 5 ग्राम बैकिंग पावडर ,
* 8 - 10 बादाम की कतरन ,
* शक्कर स्वादानुसार ।

विधि :

        सबसे पहले एक बर्तन में मैदा , शक्कर , मक्खन , बैकिंग पावडर सबको मिलाकर फेंट लें और एक एल्युमीनियम के बड़े गोल बर्तन में नीचे पेपर पर तेल लगाकर इस पेस्ट को डाल दें । फिर कुकर या ओवन में धीमी आंच पर 30 मिनट तक रखें । फिर केक निकालकर ठंडा करें ।
अब इस केक के बीच में से एक समान तीन पीस करें । फिर सबसे नीचे वाले पीस पर क्रीम लगाएं और दूसरा हिस्सा रखें । उस पर क्रीम लगाएं और तीसरा हिस्सा उसके ऊपर रखकर क्रीम लगाएं और चारों तरफ क्रीम से पैक कर दें तथा उसे ऊपर से मनचाही आइसिंग करें और बादाम की कतरन से सजा दें ।

Post a Comment

Recent Comments

Header Ads

Automatic Ads ( 728 x Auto )

Header Description